İngiltere’de Sosyal Hayat Standartları

0


ingiltere-hayatİngiltere’de Sosyal Hayat Standartları Nelerdir? Soru bukadar basit..İngiltere vizesi aldınız ama burada sosyal hayat hakkında ne kadar bilgiye sahipsiniz..Bu konuda sizlere faydalı olacagını düşündügüm bir yazı hazırladım..Ben İngiltere

Dil okuluna gittim ve orada hem yaşama hemde çalışma fırsatı buldum..Bu durum aslında benim hayatıma fazlası ile tecrübe kattı..Düşünüyorum da ben orada şansımın ve tanıdıklarımın sayesinde hiç zorlanmadım..İlk 3 ay çocukluk arkadaşımın evinde kaldım..

O benden 6 yıl önce yerleşmişti ve durumu iyiydi..Sağoldun bana baktı çokta kıyagı oldu..İş bile bana buldu..1 yıl kadım hemde para biriktirdim..Tabi buraya gidenler benim kadar şanslı degiller..

Sıfırdan başlıyorlar hayata desem yalan olmaz..Tatile gidenler geri dönüyor ama temelli gidenler için durum böyle degil..Ben çok adam tanırım İngiltere’ye gidip parasız dönen..

Aslında işinizi kolalaştıracak bir ipucu vermem gerekirse sizlere meslek edinerek gidin..Eger mesleginiz varsa ve biraz İngilizce biliyorsanız işiniz inanın çok kolaylaşacaktır..Bakın Google aramalarında İngiltere vizesi yazınca bile 486 000 sonuç bulunmaktadır..Bence İngiltere’de yolunu şaşırmayan hayat standartları yavaş yavaş yükselir..Temiz insanlar, işinde güçünde olan insanlar için muazzam adrestir..

İngiltere’de Yüksek Lisans Kabul Koşulları

0


İngiltere-de-lisnasSizlere tüm yazılarımda İngiltere vizesinden bahsettim..Acaba İngiltere vizesi neden alınır aklıma geldi ve egitim için İngiltere’ye gidecek olanlar için konular yazmaya karar verdim..İngiltere vizesi alıp yüksek lisans yapacak olan veya yapmak isteyen okurlarım için İngiltere’de Yüksek Lisans Kabul Koşullarını anlata yazı hazırladım..Firmamızda İngiltere’de Yüksek Lisans yapacaklar içinde vize alırken en kıritik konularda yardımcı oluyor ve vize almalarını saglıyoruz..Sizlerde İngiltere’de Yüksek Lisans yapacagım diyorsanız ve vize alacaksanız muhakkak bizimle iletişime geçiniz..

İngiltere’de Yüksek Lisans yani Master yapmak.

İngiltere üniversitelerinde uluslararası egitim için gelen öğrencilere en üst seviyede tüm dünya ülkelerinde geçerliliği olan yüksek lisans programları sunmaktadır.

İngiltere’de yüksek lisans programları genel anlamda 1 yıl sürmektedir. 1 Yıllık eğitim sureci 3 döneme ayrılır. 9 ay ders 3 ay tez dönemi. 10-20 bin kelime uzunluğundaki tezinizi derslerinizin bittiği yaz, ya da daha sonraki bir tarihte teslim etmeniz beklenir. Yüksek lisans derecesi, sınavlar ve yüksek lisans tezi değerlendirildikten sonra alınır.l

Yüksek lisans programlarında genelde sınıflarda bulunan az sayıda öğrencinin derse aktif katılımlarının beklendiği bir sistemle eğitim verilir. İngiliz eğitim sisteminde ve özellikle yüksek lisans seviyesinde grup halinde çalışmak, projeler hazırlamak ve sunum yaparak bilgilerinizi diğer öğrencilerle paylaşmak oldukça önemlidir.

Soru: Yüksek lisans seviyesinde en yaygın akademik ünvanlar nelerdir?
Cevap:Yüksek lisans seviyesinde en yaygın akademik ünvanları sırası ile yazıyorum..Bu ünvanlar önem taşıyan ünvanlardır..
1- MA (Master of Arts)
2- MSc (Master of Science)
3- LLM (Master of Laws)
4- MMus (Master of Music)

Research Yüksek Lisans (Araştırma Masterı) Öğrenciler derslere girmek yerine bir eğitmenin gözetiminde kendi başlarına araştırma yaparak 30-40 bin kelime uzunluğunda bir tez hazırlarlar. Örneğin; NeuroScinece, Pscyhology, Clinical Research, Linguistics … gibi bölümlerde bu program bulunmaktadır.

Soru: Akademik Başarı Nedir?
Cevap: İngiltere’de her diploma ortalamasını kabul edecek bir üniversite bulunmaktadır. Önemli olan doğru okullara başvurunuzun gerçekleştirilmesidir.

İngilizce dil yeterlilik durumu: İngiltere’de herhangi bir yüksek lisans programına katılmak için İngilizcenizin proficiency ya da advanced seviyesinde olması gerekmektedir IELTS sınavından ortalama 6.5 alan öğrenciler İngiltere’de Yüksek lisans yapabilir.

Soru: Özel Pre Master Programı Nedir?

Cevap: Mezun oldugunuz not ortalamanız düşük ise veya İngilizceniz yeterli seviyede değilse, o zaman Pre Master programına katılabilirsiniz. Bu program not ve dil sorunu olanlar için hazırlanmış özel bir programdır..Katılımı en kolay program Pre Master’ dır..Pre Master programını akademik başarı durumunuzu yükseltmek ve daha iyi programlar tarafından kabul edilmek için bir alternatif olarak da değerlendirebilirsiniz. İngiltere’de her üniversitenin Pre-Master programı yoktur. Bazı üniversitelerin Pre-Master programı anlaşmalı oldukları Kolejler bünyesinde verilmektedir. Pre Master programları, okumak istediğiniz bölüme göre değişiklik göstermektedir..

İngiltere Ticaret Vizesi İçin Gerekli Belgeler

0


ingiltere-turist-vizesiBu gün sizlere İngiltere ticaret vizsi almanız için gerekli evraklar hakkında bilgi ve kendime has ufak tüyolar verecegim..İngiltere vizesi almanın en kolay yollarından bir taneside ticaret vizesi almaktır..
Herkez ticaret yapmadıgı için işiniz bu noktada çok kolaylaşıyor başvuru sırasında..Eger siz ticaret yani iş yapmaya gittiginiz bir belge verdiginizde vize işlemlerinde %50 olumlu hava yakalıyorsunuz..Bundan sonra ise iş yerinizin olduguna dair kanıtlar ve devamında gerekli evrakları tamamlama durumunda ingiltere vizesi cepte diyebilirsiniz..
Ben yazımın devamında klasik hazırlamanız gereken evrakların listesini sıa ile yazıyorum…Eger takıldıgınız bir yer olursa bizi arayarak profesyonel ekibimizden kaliteli yardım alabilirsiniz..İletişim bölümünden bize mesaj atmanız halindede bizler sizlere dönüş yapacagız..Bunuda sakın unutmayınız..

Size en az 6 ay geçerlilik süresi olan pasaportunuzun olması

Eger var ise eski pasaportlarınız

Son 6 ay içinde çekilmiş 3,5 – 4,5 cm büyüklügünde, 2 adet vesikalık fotoğrafınızın olması

İngiltere’de ziyaret edeceğiniz kurumdan alınmış davet mektubunun olması (Bu çok önemli)

İngiltere’de konaklayacağınız yerin adresini gösterir belge veya otel rezervasyonunun belgesinin olması

Tabiki uçak bilet rezervasyonunu gösteren belge yada biletin olması

Eger bir firmada çalışan olarak ticaret yapmaya gidecek iseniz, son 3 aya ait maaş bordronuz, işyerinizden izinli olduğunuzu ve döndüğünüzde işinize devam edebileceğinizi gösterir mektup, çalıştığınız işyerine ait vergi levhası, faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi ve imza sirküleri fotokopisi olması;

Konsolosluğa hitaben şirket antetli kağıdına yazılmış ve imza yetkisine sahip kişi tarafından imzalanmış, şirketteki pozisyonunuzu, ziyaretinizin amacını ve ziyaret tarih aralığını belirten dilekçeninde olması;

İş veren iseniz, işyerinize ait vergi levhası, faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi ve imza sirküleri fotokopisi

Banka cüzdanlarının aslı ve fotokopisi (en az son iki aylık hesap hareketleri belgelenmelidir)
Malvarlığı varsa tapuların, araç varsa ruhsatının fotokopisi

İngiltere Turist Vizesi İçin Gerekli Belgeler

3


StPauls-CathedralBu günkü yazımda sizlere İngiltere turist vizesi için gerekli belgeler ve evrakları anlatacagım..İnanın başka ülkelere turist olarak gitmek harika bir duygu..Hele İngiltere gitmek dahada güzel..Londra muhakkak ziyaret edilmesi gereken şehirlerinden bir tanesidir..Özellikle Thames Nehri üzerinde yer alan Tower Bridge (Kule köprü) muhakkak görülmelidir..Bunun yanında Trafalgar meydanının ihtişamlı heykeli görülmelidir..Londra’nın merkezinde yer almaktadır.. National Art Gallery’nin ana giriş kapısının baktığı önemli meydandır. İsmini, Amiral Horatio Nelson idaresindeki İngiliz donanmasının Fransız ve İspanyol donanmalarını yendiği Trafalgar Savaşı’ndan alır. Muhakkak görülmesi gereken yerde Buckingham Sarayı’dır.
Buckingham Sarayı, İngiliz kraliyet ailesinin Londra’da yaşadıgı saraydır. Westminster’da bulunan saray, ismini 18. yüzyıl başlarında Buckingham dükleri için yapılan evden alır. 3. George’un 1761′de eşi için satın aldığı saray kraliçenin sarayı olarak anılmaya başlanmıştır.İngiltere vizsi alıpda buraları muhakkak ziyaret etmeli ve tarihi keşfetmelisiniz..

Şimdide İngiltere turist vizesi için gerekli belgeleri açıklamaya:
İlk olarak 6 ay geçerlilik süresi olan pasaportunuz olmalıdır..Faydalı olacagına inandıgım varsa eski pasaportlarınız..
Altı ay içinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğrafınız (Arka fonu beyaz ve yüzünüz doğrudan görülmelidir)
İngiltere’de bulunan bir kişiyi ziyaret edecekseniz, ziyaret edeceğiniz kişiden alınmış davet mektubu ve sözkonusu kişiye ait pasaport, vize, oturma izni fotokopileri
İngiltere’de bulunan akrabanızı ziyaret için gidecekseniz, akrabanızdan alınmış davet mektubu ve sözkonusu kişiye ait pasaport, vize, oturma izni fotokopileri ayrıca akrabanızın maddi durumunu gösteren belgeler
İngiltere’de konaklayacağınız yerin adresini gösterir belge nedir bu belge otel rezervasyonu veya İngiltere’de bulunan bir kişiyi ziyaret için gidecekseniz o kişinin adresini gösteren elektrik, gaz, su, telefon faturalarından eher hangi biri kafidir..
Uçak bilet rezervasyonu
Halen öğrenciliğiniz devam ediyorsa öğrenci belgenizin aslı olmalı
İngiltere’de kalacağınız sürece masraflarınızı karşılayabileceğinizi kanıtlamanız için gereken belgeler:
Size ve/veya anne, baba, eş, kardeşe ait;
- Banka cüzdanlarının/hesap ekstrelerinin aslı ve fotokopisi
Malvarlığı varsa tapuların, araç varsa ruhsatın fotokopisi
Kira geliri varsa kira kontratlarının fotokopisi
Maaş bordroları, işyeri sahibi olanların işyeri ile ilgili evraklarının yani faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi, imza sirküleri, vergi levhası fotokopisi
Çalışıyorsanız, son 3 aya ait maaş bordronuz, işyerinizden izinli olduğunuzu ve döndüğünüzde işinize devam edebileceğinizi gösterir mektup
Erkek başvuru sahiplerinin askerlik durumunu gösterir belge
”18 yaşından küçük olanlar anne, baba ile seyahat etmeyen öğrenciler için nüfus idaresinden alınacak Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği, ayrıca anne, babadan noter onaylı muvaffakatname şarttır..

İngiltere Vizesi Almanın Maliyeti Nedir

4


ingiltere-vizesi-ucretiİngiltere Vizesi Almanın Maliyeti Nedir? Soru açık ve net..Bizler uzun ugraşlar harcamanızı engellemek için danışmanlık ve aracılık hizmeti vermektekyiz..Bizler sizlerin standard evrakların dışında her işinizi özenle halletmekteyiz..Alacagınız vizenin şekline göre evrak hazırlamanızı saglayoruz..
İngiltere vizesi başvurusu için öncelikle vize türüne, başvuru amacına, ve başvuru türüne karar verilmelidir.Ben sizlere nasıl hizmet ettigimiz hakkında bilgileri sıra ile aşşagıdı sizlere açıklayacagım..
1-Maddi durumunuzu, medeni durumunuzu, eğitim geçmişinizi, seyahat geçmişinizi, istihdam (çalışma) durumunuzu ve seyahat amacınızı destekleyici belgeler temin edilir.
2-İngiltere vizesi formu Birleşik Krallık Sınır Ajansı Kısa adı UKBA’nın resmi internet sitesi üzerinden İngilizce olarak doldurulmanızı sağlıyor ve son aşamasında ilgili vize başvuru türünün vize harç bedeli kredi kartı ile online olarak ödenir ve yazıcıdan formun çıktısı alıyoruz.
3-Worldbridge Vize Başvuru Merkezi’nin resmi internet adresi üzerinden başvuru randevusu alıyoruz..
4-Başvuruyu destekleyici İngilizce bir başvuru dilekçesi yazıyoruz ve başvuru sahibi tarafından imzalanmasını sağlıyoruz.
5-İngiltere vizesi başvurusu için öncelikle vize türüne, başvuru amacına, ve başvuru türüne karar verilmelidir.
6-Başvuru yapılmasının sonrası size verilmiş olan takip fişinin sağ üst köşesinde yazılı CSCTR-02 formatdaki başvuruyu yaptıgınız takip numarası ile Worldbridge Vize Başvuru Merkezi’ne resmi internet adresi üzerinden başvuru takibiniz yapılarak vize kararınızın çıkıp çıkmadığını kontrol ederiz.Konu ile alakalı tüm belgelerin İngilizce olarak yeminli tercümesini yapıyoruz.
7-Başvuru dosyanıza randevu (daha&helliip;)

Şirketlere İngiltere Vizesi Kolaylıgı

11


ingiltere-vizeŞirketlere İngiltere Vizesi Ayrıcalıgı tanınacagının haberini duyar duymaz siz okurlarımızla paylaşmaya karar verdim..Tabi bizde danışmanlık hizmeti veriyoruz ama yinede yeniliklerden sizleri haberdar etmeyide bir borç biliyoruz..Bizden şirkelere özel vizeler içinde bizlerden danışmanlı hizmeti alarak İngiltere vizesi alabilirsiniz..
Şimdi gelelim yazımıza: İngiltere’nin İstanbul Konsolosu Leigh Turner vize kolaylıgı hakkında konuştu..Leigh Turner; Türkiye’nin ciro bakımından en büyük şirketlerine ve Türkiye’de ticaret yapan İngiliz firmalarının yer aldığı 500 firmanın isminin yer aldıgı bir liste belirleyecegiz.. diye konuştu.

İngiltere’nin İstanbul Başkonsolosu Leigh Turner, Türkiye’nin ciro bakımından en büyük şirketleri ile Türkiye’de iş yapan İngiliz şirketlerinin yer aldığı 500 şirketlik bir liste belirleneceğini ve bu şirketlerin İngiltere’ye icaret yapmaya gidecek çalışanlarına yalnızca ruhsat, işyeri çalışma belgesi ile vize verecegiz diye söyledi.
(daha&helliip;)

İngiltere Öğrenci Vizesi Almak İçin Gerekli Belgeler

43


Ian Brittonİngiltere Öğrenci Vizesi Almak İçin Gerekli Belgelerin listesini burada aynen yayınlıyorum..Bizden İngiltere vizesi almak için danışmanlık hizmeti alabilirsiniz..İletişim bölümdeki telefon numaramızla veya iletişim formunu doldurmanız yeterlidir..Gelelim gerekli evrakların listesine..

İngiltereye öğrenci vizesi almak için ilk olarak VAF formunun doldurulması ve İngiltere konsoloslugundan online randevu alınması gereklidir.Randevu almazssanız hiç bir şey yapamassınız.. Tabiki kalacagınız süreye göre vize ücretiniz değişiklik göstermektedir.. Otelix İstanbul olarak İngiltere öğrenci vizesi alabilmeniz için size danışmanlık hizmeti sunmaktayız… İngiltere öğrenci vizesi almak için gerekli olan belgeler aşağıda liste olarak sıralanmaktadır..

*Tam olarak doldurulmus VAF1 Başvuru Formu ( Yardım almanız durumunda Otelix sizin adiniza bu formu doldurmaktadır)
*6 aya geçerliliği olan pasaport
*Eğer varsa eski pasaportlarınız (Bunun olması işinize kolaylık sağlar)
*2 tane son zamanda çekilmiş arka fonu beyaz olmak kaydı ile vesikalık fotoğraf
*Sizin pasaportunuzun 1′den 4′e dek olan sayfalarının fotokopileri
*Alacagınız ingiltere vizesinin harç ücreti (daha&helliip;)

İngiltere Vizesi İşlemi Nasıl Yapılır

13


londraİngiltere Vizesi İşlemi Nasıl Yapılır? Bu bizim işimiz…Sizlerin bize başvurması durumunda sizlerin vize işlemine aracılık hizmmeti vermekteyiz..Konuyu anlatmadan önce vize iletişim bölümünden ulaşabilirsiniz..

Vize başvurunuzu elinizde pasaportunuz var ise rahatlıkla yapabilirsiniz. Pasaport ile işlemler için yaşadıgınız ilin emniyet müdürlüklerine yahutta valiliğine başvuruda bulunabilirsiniz. Pasaport sahibi olmak için başvuruları şahsen yapmanız mümkün…

1. Soru: İngiltere Vizesi Başvurunuzu Nerden Yapabilirsiniz?

Malum olaylardan itibaren 2003 yılından sonra güvenlik nedeni ile İngiltere konsolosluklarına, vize başvurusu yapmak için içeri girilmesi ve şahsi başvuru yapılma şansı ortadan kaldırılmıştır… 2003 yılından itibaren vize başvuruları bizim gibi özel bir şirket aracılığı ile yapılmaktadır. Bu nedenle 2005 yılından itibaren vize başvurularınızı V-B-M ofisleri aracılığı ile yapılmaktaydı. 2007 yılı son bahar aylarından itibaren VBM ofisleri World Bridge olarak değişti ve başvurular online olarak alınmaya başlandı. 1 Kasım 2010 tarihinden itibaren de sadece online ödeme kabul edilmektedir.Firmamız vize başvurularında her seviyede hismet vermekte ve ilgili tüm form ve randevuları başvuru sahipleri için düzenlemektedir. Artık tek yapmanız gereken biyometrik bilgilerinizi vermek. Vize başvurunuz için firmamızla irtibata geçebilirsiniz. (daha&helliip;)

İngitere Vizesi Almak İçin Gerekli Evraklar

16


ingiltere-vizesiİngitere Vizesi Almak İçin Gerekli Evrakları burada sizlere liste halinde yayınlıyorum..Bu evrakları temin etmeden vize işlemlerine başlamanız ve sonlandırmanız imkansızdır..Pratik listeyi yazımın devamında bulabilirsiniz..

İşveren ve Ortaklarına İngiltere Vizesini Almaları İçin Gerekli Evrakların Listesi :
1- Başvuru zamanından itibaren enaz 6 ay süreli geçerli pasaport
2- 6 ay içinde çekilmiş 2 Adet arka fonu beyaz veya krem vesikalık fotoğraf
3- İş yerine ait antetli kağıdına ingiltere konsolosluğu’na atfen yazılmış ingilizce dilekçe
4- Gidecek kişenin adına davetiye ve davetiye gönderen kişinin pasaport fotokopisi
5- İmza sirküleri fotokopisi ve ingilizce tercümesi
6- Vergi levhası fotokopisi ve ingilizce tercümesi
7- Faaliyet belgesi fotokopisi (son 6 aylık) ve ingilizce tercümesi
8- Ticaret sicil gazetesi fotokopisi ve ingilizce tercümesi
9- Tapu, Araç Ruhsat fotokopisi (var ise)
10-6 ay hareketli hesap cüzdanı fotokopisi yada ingilizce banka yazısı
11-Kimlik fotokopisi(standart) (daha&helliip;)

İngiltere Vizesi Almanın Yolları

24


ingiletere-vizesiSizler için ilk yazımı sidenin adındanda anlaşılacagı gibi İngiltere Vizesi Almanın Yolları olarak uygun gördüm..Ben en son gittigimde ingiliz konsolosluguna işlemler çok rahat bir şekilde halletme şansına sahiptik…O zaman evrakları ve şartları uyan herkez rahatlıkla İngilte’in yolunu tutuyordu..Bu yolla en az 10 arkadaşım İngiltere’ye gitti..Halende orada yaşamaktalar…Şimdiye bakıyorum bu işlemler çok tefarrufatlı.. Ne varki o malum bombalı saldırıdan sonra İngiltere vizesi işlemleri çok sıkılaştı..Omalum wsaldırıdan sonra İngiltere Türkiye’de vize almak isteyenleri araştırmaktadır.. Bu durum aslında her devletin yaptıgı rütin kontrol…

Şimdi sizlere İngiltere başkonsolosluguna gittiginizde vize işlemleri için hangi evraklar gerekli onları sıra ile yazacagım..

İngiltere Vize Evrakları
İlk olarak mali durumunuzu belgelemelisiniz..
Yazımın devamında açıkladıgım belgelerle, yurtdışında, tamamen kendi imkanlarınızla eğitim alacaksanız, yada turistik veya iş amaçlı gidecekseniz orada bulunduğunuz sürede kendiyaşamınıza yetecek düzeyde maddi olanaklara sahip olduğunuzu kanıtlamalısınız. Bunun için bankada minumum 3 ay zarfında işlem gören nakit paranız olmalıdır. Bankadaki para size yada ailenize ait olmalıdır. Göstereceğiniz paranın kaynağı çok önemlidir. (daha&helliip;)

İngiltere Vizesi - İngiltere Konsolosluğu - İngiltere Vize -ingiltere vizesi- ingiltere vizesi Tasarım By Manowark10